Gezamenlijk lunchen met kerst

De decemberdagen komen er weer aan, knus binnen met familie en vrienden bij de haard, met warme chocolademelk en cadeaus. Voor sommige is de decembermaand juist pijnlijk of eenzaam. Speciaal voor die mensen worden er eindejaarsacties ondernomen. Zo ook door stichting J&S, vrijwilligers en medewerkers van de stichting organiseerde op tweede kerstdag een lunch voor vijftig Schiedammers die in de koude decembermaand wat extra warmte kunnen gebruiken.mogen ze natuurlijk ook gewoon in het publiek plaatsnemen.

 

Bekijk de video van Schie.tv hier

In het Schiedamse Havendijk Hotel wordt er op 26 december druk gewerkt om alle tafels te dekken voor de gasten die langskomen om te eten. Om 12 uur in de middag is het zover, de gasten komen binnen en worden enthousiast ontvangen door de organisatoren van de lunch. Waaronder Mieke Wigmans van J&S. “Het is echt weer geweldig als je ziet hoe mensen genieten van de lunch. Het is toch veel leuker met elkaar, dan dat je alleen thuiszit.”

“Er staat een heerlijke maaltijd op het menu met veel vitamines, want dat is belangrijk”, vertelt Wigmans trots kijkend naar alle blije gezichten aan de tafels. Naast al het eten worden er ook cadeaus uitgedeeld aan de volwassenen en kinderen. “Ik had een puzzel, ik een kleurboek en ik ook een puzzel”, zeggen drie kinderen in de eetzaal van het Havendijk Hotel. Toch vinden de kinderen het belangrijk om iedereen een fijne kerst te wensen. “Ik hoop dat iedereen een gelukkig leven krijgt”, eindigt één van hen.

 

Bron:

Stichting J&S Projecten
Onze andere projecten
Stichting J&S Projecten
Wij, Martin en Mieke, zijn sinds februari 2015 druk bezig om bewoners in de Schiedamse wijk de Gorzen met elkaar te verbinden om zo de saamhorigheid te vergroten. Dit kunnen wij natuurlijk niet zonder de hulp van onze lieve vrijwilligers. Met donaties kunnen wij zoveel meer doen voor onze lieve bewoners.
Doneer op NL83 INGB 0006 7512 78 t.n.v. STICHTING J&S Projecten.

Martin & Mieke