Zomercircus Schiedam

Zomercircus SchiedamZomercircus Schiedam is een sociaal circus dat jong en oud verbindt, een circus dat kinderen het stralende middelpunt laat zijn en waar senioren een middag aan de eenzaamheid ontsnappen.

Het doel is om jong en oud een mooie dag te bezorgen. De kinderen kunnen overdag een circusact leren, en aan het einde van de dag mogen ze de act opvoeren voor familieleden en senioren in een echte circustent. Ze worden daarin bijgestaan en afgewisseld door professionele circusartiesten met hun acts. Als kinderen de workshops of een optreden liever niet doen, dan mogen ze natuurlijk ook gewoon in het publiek plaatsnemen.

 

 

Zomercircus Schiedam 2023: Een Magische Dag voor Jong en Oud

Op 29 augustus 2023 veranderde Schiedam in een betoverend schouwspel toen het Zomercircus Schiedam zijn tenten opsloeg in de stad. Dit evenement, dat tot stand kwam dankzij een vruchtbare samenwerking met Magic Circus, Circuskabel, Rotary Schiedam De Veste en Stichting J&S Projecten, bleek een daverend succes dat jong en oud met elkaar verbond. Daarnaast willen wij dankbaarheid uitspreken aan De Glasfabriek. Ze hebben ons toegestaan om gebruik te maken van hun toplocatie voor het Zomercircus Schiedam. Deze samenwerking heeft het evenement naar een hoger niveau getild en heeft bijgedragen aan de algehele positieve ervaring voor alle betrokkenen.

Een Sociaal Circus voor Iedereen

Zomercircus Schiedam is veel meer dan alleen een circus. Het is een sociaal initiatief dat de gemeenschap verrijkt en een glimlach tovert op de gezichten van deelnemers van alle leeftijden. Dit jaar stond het evenement in het teken van het verbinden van generaties en het doorbreken van eenzaamheid.

Het hart van het Zomercircus Schiedam is gericht op het bezorgen van een onvergetelijke dag aan kinderen en jongeren. Gedurende de dag kregen zij de kans om de geheimen van het circus te ontdekken. Onder begeleiding van professionele circusartiesten leerden ze jongleren, balanceren op een koord, acrobatiek en nog veel meer. Het hoogtepunt van hun dag was het zelfstandig creëren van een circusact.

Kinderen Stralen in de Spotlights

Het stralende middelpunt van het evenement waren ongetwijfeld de kinderen. Aan het einde van de dag mochten zij hun eigen circusacts opvoeren voor hun familieleden en speciaal uitgenodigde senioren in een authentieke circustent. Onder de circustop stonden jonge artiesten met een glimlach van oor tot oor, vol trots en zelfvertrouwen terwijl ze hun kunsten vertoonden.

Maar hier stopte het niet. Het Zomercircus Schiedam ging nog een stap verder om de betekenis van gemeenschap te omarmen. Senioren uit de stad werden uitgenodigd om de voorstelling bij te wonen, waardoor ze een middag lang konden ontsnappen aan eenzaamheid en zich konden onderdompelen in de magie van het circus.

Een Magische Samenwerking

Het succes van Zomercircus Schiedam is niet alleen te danken aan de schitterende acts en de lachende gezichten, maar ook aan de samenwerking tussen Stichting J&S Projecten, Rotary Schiedam De Veste, Magic Circus en Circuskabel. Deze vier partijen hebben zich 100% ingezet om dit betoverende evenement in Schiedam te organiseren en toonde daarmee hun toewijding aan de stad en haar gemeenschap.

Het doel van Zomercircus Schiedam is om de harten van jong en oud te verwarmen, om mensen te verbinden en vreugde te verspreiden. Het evenement benadrukt de kracht van kunst, gemeenschap en de onvergetelijke momenten die ontstaan wanneer generaties samenkomen. Het Zomercircus Schiedam 2023 was niet alleen een evenement; het was een magische dag die jong en oud samenbracht in een sfeer van opwinding en verbondenheid. We kunnen niet wachten om te zien wat de volgende editie zal brengen!

 

In de media

Stichting J&S Projecten
Onze andere projecten
Stichting J&S Projecten
Wij, Martin en Mieke, zijn sinds februari 2015 druk bezig om bewoners in de Schiedamse wijk de Gorzen met elkaar te verbinden om zo de saamhorigheid te vergroten. Dit kunnen wij natuurlijk niet zonder de hulp van onze lieve vrijwilligers. Met donaties kunnen wij zoveel meer doen voor onze lieve bewoners.
Doneer op NL83 INGB 0006 7512 78 t.n.v. STICHTING J&S Projecten.

Martin & Mieke