Over ons

Over Stichting J&S Projecten

Sinds februari 2015 bouwen Mieke Wigmans en Martin Stolk aan een gezondere, prettigere wijk waar de zelfredzaamheid en veiligheid van burgers voorop staat. Mieke en Martin zetten zich elke dag met hart en ziel in voor hun wijk. Ze zien zoveel potentie op straat waar niet altijd iets mee gedaan wordt. En juist dat is hun motivatie om zoveel mogelijk connecties te maken tussen (groepen) mensen. 

Van kleinschalige projecten zoals kunstlessen of samen eten tot grotere projecten als een buurt-barbecue of het realiseren van een skatebaan. Buurtbewoners met goede ideeën kunnen zich altijd melden bij de stichting. Samen kijken ze dan of het mogelijk is om het idee tot leven te wekken. Door de initiatiefnemer van het plan of idee, waar mogelijk, aan het roer te zetten tijdens zo’n project ontstaan er altijd bijzondere projecten. 

 

Stichting J&S Projecten wil dat Gorzenezen zich gehoord en gezien voelen. Op die manier willen zij een wijk creëren waarin iedereen zich veilig voelt, respect heeft voor elkaar en verbonden is met elkaar. Meer senioren uit hun isolement halen en meer jongeren motiveren om verantwoordelijkheid te nemen voor hun toekomst. Daarnaast is de wisselwerking tussen deze twee (kwetsbare) groepen ook een belangrijk onderwerp voor de stichting. Door jongeren en ouderen samen te brengen, kunnen zij elkaar ondersteunen en van elkaar leren. 

Met inmiddels meer dan honderd projecten, groot en klein, met en zonder partners en voor groepen en individuen, maken Mieke en Martin zich nog elke dag met veel enthousiasme sterk voor hun prachtige Gorzen.

jsprojecten

Behoeftelijnknop →