Seniorenactiviteiten

Seniorenbezoek 

Wij gaan regelmatig op huisbezoek bij senioren. Af en toe krijgen wij een melding van bewoners die zich zorgen maken over een senior in onze wijk. Via deze bewoners kunnen wij op huisbezoek gaan en kijken wat we kunnen betekenen voor deze senior! 

Bij een huisbezoek inventariseren wij wat de behoeftes, interesses en eventuele hulpvraag van de senior is. Wij bieden een luisterend oor en kijken waar wij de senior bij kunnen ondersteunen of eventueel kunnen doorverwijzen naar een andere instantie die kan helpen bij de hulpvraag. Wij koppelen vaak een senior aan een jongere die dan samen iets leuks gaan doen. Wij vertellen over al onze projecten en nodigen de senior uit om hieraan deel te nemen. Het is zeer bemoedigend als je na een huisbezoek weggaat en een glimlach ziet op het gezicht van onze senioren. Het contact houdt niet op bij het huisbezoek zelf want wij onderhouden een relatie met de senior. Hetzij met uitnodigen voor een van onze projecten of even een telefoontje om te kijken hoe het gaat met de senior. Samen staan we sterk in de Gorzen!

 

Project Erop uit in Zuid

150 senioren in Schiedam Zuid hebben bezoek gehad van Stichting J&S Projecten gewapend met een tablet en lekkere bonbons en de vraag ‘hoe gaat het met u’. Erop uit in Zuid is een samenwerkingsverband van Gemeente Schiedam, Seniorenwelzijn en Stichting J&S Projecten.

Met het project Erop uit in Zuid! willen wij van u, senioren die woonachtig zijn in Schiedam Zuid, te weten komen hoe het met u gaat, hoe u uw buurt en omgeving ervaart. Bent u bekend met de voorzieningen die er zijn of mist u daar iets in. Maar ook of u deelneemt aan activiteiten op het gebied van sport en/of ontspanning. Is er behoefte aan verbetering en heeft u daar suggesties voor. Dat willen we allemaal heel graag van u weten! Want als we alle vraaggesprekken verzameld hebben willen we de uitkomsten daarvan met u delen tijdens een gezamenlijke bijeenkomst. Zo willen wij met u de senioren in de wijk helpen en helpt u ons om onze dienstverlening en aanbod van activiteiten te verbeteren!

 

De behoefte-telefoon 06-53283235

Op dit nummer kunnen Gorzenezen en Gorzenaren bellen voor een praatje. Tevens kunnen zij aangeven waar zij tegenaan lopen in deze bijzondere tijd. Wellicht kan de stichting ergens bij helpen of bij ondersteunen, zoals boodschappen doen en thuisbezorgen. Ook laten wij onze jongeren naar senioren bellen voor een gezellig praatje. 

Flyer behoefte-telefoon PDF

Maaltijden en snacks

Onze projecten draaien vaak rondom eten en dat is in deze tijd niet anders. Er worden op diverse momenten in de week gezonde maaltijden bereid en gratis aangeboden aan de kwetsbaren van onze wijk. Er worden ook regelmatig lekkere snacks (hartig of zoet) gemaakt en thuisbezorgd. Mocht jij jezelf of een ander hiervoor aan willen melden bel dan naar onze behoefte-telefoon.

Telefoonbingo

Tweemaal per maand spelen wij telefoonbingo. Hierbij ontvangen de deelnemers een bingokaart in de brievenbus. Vervolgens worden zij dagelijks tussen 10:00 en 12:00 uur gebeld door een van onze vrijwilligers en worden de getrokken bingonummers van die dag doorgegeven. Op deze manier is er een ongedwongen contact met de deelnemers en ontstaan er vaak ook mooie gesprekken.

Manicure

J&S nodigt senioren persoonlijk uit voor een manicure behandeling inclusief een kopje koffie met wat lekkers.

Samen op Stap

Wil je graag een keer naar de stad, naar de dierentuin of gewoon een stukje wandelen en ga je niet graag alleen? Een van onze vrijwilligers gaat graag met je mee.

Koffie-uurtje

Op uitnodiging samen aan de koffie en wat lekkers en een goed gesprek. Ontmoet elkaar tijdens een ongedwongen sfeer.

Behoeftelijnknop →